Monkey D. Luffy

En Monkey D. Ruffy, conegut pel sobrenom de “Ruffy Barret de Palla” o simplement “Barret de Palla”, és el principal protagonista del manga i anime One Piece. És el fundador i capità dels cada cop més famosos Pirates del Barret de Palla i un dels seus tres principals combatents.

El seu objectiu és convertir-se en el Rei dels Pirates, trobant el tresor llegendari deixat per l’antic Rei dels Pirates Gol D. Roger. Creu que el Rei dels Pirates és l’home amb més llibertat del món. Va menjar la Gomu Gomu no Mi, convertint-se en un home de goma.

És el fill del cap de l’Exèrcit Revolucionari, en Monkey D. Dragon, net del famós marine Monkey D. Garp, el germà adoptiu d’en Portgas D. Ace “Puny de Foc” i d’en Sabo, cap de personal dels revolucionaris, i fill adoptiu de la Curly Dadan.

En Ruffy té facilitat per fer aliats i atraure seguidors i actualment és el líder no oficial de la Gran Flota del Barret de Palla, que consisteix en set tripulacions pirates que farien qualsevol cosa per ell. Després de descobrir això i de sortir amb vida de l’enfrontament contra els Pirates de la Big Mom, els diaris li van donar el títol de “Cinquè Emperador del Mar”, encara que molts personatges consideren que és un títol exagerat i massa prematur.