Franky

En Franky és el mestre d’aixa dels Pirates del Barret de Palla. És el vuitè membre de la tripulació i el setè en unir-s’hi, fent-ho al final de l’arc de després d’Enies Lobby.

Nascut com a “Cutty Flam”, va passar a utilitzar el nom de “Franky” quan l’Iceburg li va demanar que amagués la seva verdadera identitat. És originari del South Blue però va ser abandonar per la seva família quan tenia quatre anys i, d’alguna manera, va arribar a Water 7. Allà es va convertir en aprenent del llegendari constructor de vaixells Tom, formant part de la Tom’s Workers, fins que un fatal accident li va destruir bona part del cos i se’l va reconstruir fent-se un cyborg. Després de tornar a Water 7, va reclutar els esbirros de la ciutat i fundar la Família Franky, un grup de desmantelladors de vaixells.

En Franky i els seus seguidors van ser originalment enemics dels Barret de Palla a l’inici de l’arc de Water 7, però les circumstàncies els van convertir en grans aliats durant l’arc d’Enies Lobby. El somni d’en Franky és construir un vaixell capaç de navegar per tots els mars, així que va construir el Thousand Sunny i es va unir als Barret de Palla per aconseguir-ho.

Va rebre el sobrenom de “Cyborg” Franky i una recompensa de 44.000.000 després de l’incident d’Enies Lobby. Després dels esdeveniments de Dressrosa també el van començar a anomenar “Home de Ferro” i la seva recompensa va augmentar fins els 94.000.000 .